Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Brooklyn Tigers HF A-lag

Följ

A-lag

Följ oss för uppdateringar
Följ
Brooklyn Tigers HF
Ishockey
A-lag
Tabell
Lag M V O F P
1 Kiruna AIF 12 9 3 0 32
2 Överkalix IF 12 7 3 2 27
3 Bodens HF 12 7 4 1 25
4 Kiruna City HF 12 3 3 6 13
5 Malmbergets AIF 12 3 1 8 11
6 StiL Hockey 12 3 0 9 9
7 BT City HF 12 2 2 8 9

Match

BT City HF

3 - 4
COOP - arena B hall
22 oktober 2016
17:30

Malmbergets AIF

Referat

Referat: BT City HF - Malmbergets AIF

Skyttekungens återkomst

Sexan var tillbaka, förlåt # 28 ska det nu vara. Jag ska börja på ny kula, förklarade Andreas Wallgren sitt nummer skifte. I sitt andra byte i matchen, efter dryga tre minuter, sitter mål nittiotvå (92) för BT Citys bäste målskytt genom alla tider.
”Ante” gör sitt nittiotredje (93) innan första tjugo har gått, snacka om comeback!

Slut ammunition

Det avlossades hela åttio skott mot de båda målen, fördelade fyrtio lika. Den skottstatistiken vittnar om matchens jämnhet. Lagen hade sina perioder, under perioderna, och målchanser var det gått om. Hade inte de båda målvakterna var på tårna, hade det kunnat vara rena målkalaset.

”Honkens” kompisar

Den legendariska svenska målvakts hjälten, Leif ”Honken” Holmqvist myntade uttrycket ”stolparna är mina bästa vänner” något som Marcus Karlsson i gästernas bur säkert håller med om. Klirret från ramträffarna hördes både en och annan gång.

The same presidier

Våra motståndare från Malmberget, spelade sin vana troget på kontring, som man är riktigt bra på. Av överkörning i veckan mot seriefavoriten AIF, syntes nada. Istället verkade man fått en boast av det, och hade bra fart under rören hela matchen. MAIF är troligen det lag som hållit sitt lag mest intakt genom åren, då man i stort sett kan kopiera matchrapporten från tidigare år.

Fullt hus

Inte på läktaren, utan i BT City som började serien med att åka till Kiruna för dubbla matcher och med tretton utespelare. Till denna match hade man förutom sex backar, tretton forwards. En ovanlig sits för laget, och något som inte alltid är lätt att förhålla sig till, när man inte är van att spela med så mycket folk.

I sista perioden gick man också ned till tre femmor, och tempot från hemmalaget höjdes markant. En som definitivt märktes mera var David Ronstad, som med den utökade istiden bara blev bättre och bättre. Lukas Lindgren började som extra forward, men kom in efter halva matchen med en härlig energi och bidrog till lagets uppryckning.

Joni

När uret står på 19.16 får BT City straffslag, efter att Andreas Bröms blivit neddragen fri med Karlsson. Hur den straffen gick kan ni se på videon!

Sudden

Joel Bäckström räddade tonvis med farligheter, och under overtime när gästerna spelade pp, gjorde ”Bärra” ett par svettiga räddningar. När den fåtaliga publiken började skruva på sig och fundera om man skulle stanna på de väntade straffarna, eller om det skulle var så mycket bättre med Tommy Nilsson, avgjorde Kristoffer Nilsson den funderingen när han avgjorde i suddens sista minut.

Förutom en comebackande ”Walla” och nyförvärvet Markus Olofsson, var det nytt på backsidan, då Anton Åberg debuterade i BT City. ”Åbban” kommer från HC Luleå.

Stark insats

Ett ännu en gång underbemannat sek, skötte sig utmärk och får högsta betyg. Ett stort tack till Johan Andersson, Erik Modig och ”Nicke” Karlsson!

matchfakta här

/Tobba
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Niclas Olersbacken 1 0 2 2 2
Kim Karlsson 1 0 1 0 1
Andreas Bröms 1 0 0 0 0
Andreas Johansson 1 0 0 0 0
Anton Åberg 1 0 0 0 0
Isac Andersson 1 0 0 0 0
Joakim Rismalm 1 0 0 2 0
Joakim Rödén 1 0 0 2 0
Joni Österberg 1 0 0 0 0
Lukas Lindgren 1 0 0 2 0
Markus Olofsson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Joel Bäckström 1 0 0 0 40 4 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng

Andra möten i serien

lör 26 nov 2016, 14:00 Malmbergets AIF - BT City HF 11 - 0